Hlavní obsah

Dívka zraněná autem před diskotékou je mimo ohrožení života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Patnáctiletá dívka, která byla v sobotu zraněna při tragické dopravní nehodě před diskotékou v Píšti na Opavsku, je podle lékařů mimo ohrožení života. Její zdravotní stav ale nadále označují za vážný.

Článek

"Dívku stále udržují v umělém spánku. Navíc nařídili i plicní ventilaci," řekl ve středu mluvčí ostravské fakultní nemocnice Štěpán Neuwirth. "Z umělého spánku se dívku lékaři pokusí probudit v pátek," doplnil Neuwirth.

Nehodu zavinil dvacetiletý mladík z Píště. Kolem diskotéky projížděl sportovně upraveným vozem ve vysoké rychlosti. Policistům se přiznal, že před nehodou pil. [celá zpráva] Nezvládl řízení a vjel na chodník, kde narazil do skupinky mladých lidí. Na místě zemřela patnáctiletá školačka z nedaleké Bělé, která má ve středu odpoledne pohřeb. O dva roky starší dívka zemřela v sanitce při převozu do nemocnice.

Jednatřicetiletý muž utrpěl při nehodě zlomeninu bérce a otřes mozku, sedmnáctiletá dívka má zlomenou nohu. Lehce zraněna byla při nehodě i řidičova spolujezdkyně.

Policisté řidiče, který po nehodě z místa utekl a nakonec skončil ve vazbě, obvinili z ublížení na zdraví s následkem smrti a neposkytnutí první pomoci.

Za uplynulý pátek a víkend zemřelo na českých silnicích 19 lidí. V pátek jich zahynulo pět, v sobotu 11 a v neděli tři. Poslední víkend je tak zřejmě nejtragičtější za celý letošní rok.

Reklama

Související témata:

Související články

Řidič zabiják přiznal, že pil

Dvacetiletý řidič, který v sobotu v Píšti na Opavsku zabil dvě dívky (15 a 17 let), přiznal, že před jízdou smrti mu tělem koloval alkohol. "Při výslechu řekl,...

Výběr článků

Načítám