Hlavní obsah

Diskotéku, kde vybuchly nastražené bomby, vykradli

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Diskotéka Lázně v Klatovech o víkendu podruhé během týdne zaměstnala kriminalisty. Poté, co 6. října uvnitř zábavného podniku vybuchly dvě nastražené propanbutanové bomby, v noci na neděli se do neponičené části objektu vloupal neznámý zloděj a sebral uskladněné věci za desítky tisíc korun.

Článek

"Vypáčil zámek u kovových mříží na okně, kudy se pak dostal do místnosti, která sloužila jako sklad a která nebyla výbuchem zasažena. Tam ukradl zvukovou aparaturu a několik lahví alkoholu. Celkově vznikla majiteli škoda bezmála padesát tisíc korun," řekl Právu Josef Švec z klatovského policejního ředitelství. Zda krádež souvisí se žhářským útokem, zatím není jasné. "I takovou verzi prověřujeme," upřesnil Švec.

Diskotéka Lázně stojí v plaveckém areálu na konci města. Žhář tam umístil ve dvou místnostech desetikilogramové propanbutanové lahve a uvolnil jim ventil. Pak rozlil po podlaze benzín. Ten zapálil zvenku pomocí zápalných šňůr. Tlaková vlna roztříštila skleněné výplně oken i dveří a poškodila statiku budovy.

O síle exploze vypovídaly provalené stropy a stržená část střechy. Výbuch nikoho nezranil, v té době byl prázdný. Od výbuchu je podnik zavřený.

Diskotéka patří soukromému majiteli, který ji pronajal. V poslední době ale do podniku přicházelo stále méně hostů, protože ve městě byla otevřena konkurenční diskotéka, která přetáhla klientelu.

V této souvislosti se spekulovalo, že úbytek hostů dostal provozovatele do finančních potíží. "Je to jeden ze směrů, kterým vedeme vyšetřování," řekl informovaný policista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám