Hlavní obsah

Po srážce vlaků u Mostu vytekla nafta a olej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

V místě sobotní nehody dvou nákladních vlaků na Mostecku, při níž zemřel strojvůdce, začalo z jedné lokomotivy vytékat přes tisíc litrů nafty a minimálně sto litrů oleje. Na místě musejí v neděli zasahovat hasiči. První traťová kolej je od nočních hodin sjízdná. Mohou po ní jezdit osobní i nákladní vlaky. Novinky o tom v neděli informoval Zdeněk Neusar z Drážní inspekce.

Článek

Nafta a olej začaly vytékat ze zničené lokomotivy Unipetrolu Dopravy při jejím vyzdvihování. Na místě zasahují hasiči a situaci mají pod kontrolou. Provádí se sanace půdy - v okolí se vyskytují zahrádky.

Další koleje sjízdné v pondělí

"První traťová kolej je od 01:05 sjízdná pro osobní i nákladní vlaky, a to v úseku nehody rychlostí 20 km/h," sdělil Neusar. "Další dvě koleje budou sjízdné zřejmě až v pondělí," doplnil. Na druhé koleji se neštěstí událo, zprovozněná bude později proto, aby se nebránilo dalšímu šetření příčiny nehody.

V sobotu se pod vedením Drážní inspekce uskutečnila prohlídka a předběžné přezkoušení správné funkce traťového zabezpečovacího zařízení, které bylo shledáno v pořádku. Z toho důvodu Drážní inspekce uvedla, že pravděpodobnou příčinou nehody je selhání lidského činitele.

V pondělí pod dozorem Drážní inspekce proběhne podrobná prohlídka a přeměření všech parametrů traťového zabezpečovacího zařízení za účelem vyloučení jeho podílu na vzniku nehody.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám