Hlavní obsah

Agresor ze zlínské nemocnice obviněn

Právo, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Policie v pátek odpoledne obvinila z pokusu vraždy mladíka, který se snažil ve zlínské nemocnici opakovaně přejet tři lékaře. Třiadvacetiletý dlouhodobý pacient interní kliniky Baťovy krajské nemocnice vjel ve čtvrtek ráno svou felicií do areálu a na parkovišti před internou vozem několikrát zaútočil na zdravotníky, kteří naštěstí vyvázli jen s lehkým zraněním.

Článek

Muž poté naboural čtyři auta a zmizel zadní vrátnicí, kde podjel závoru. Přivolaná policie ho dostihla a přinutila zastavit. Mladík následně putoval do Psychiatrické léčebny v Kroměříži, kde je stále hospitalizován.

Podle náměsta nemocnice Bohuslava Škubala zdravotníci změny v chování mladého agresora ze čtvrtečního rána pozorovali již delší dobu.

"Jeho postoj byl nevhodný. Vynucoval si nadstandardní přístup, léky i materiál. Nejméně půl roku se stupňovala jeho verbální agresivita vůči lékařům. Nesmířil se se svou chorobou, která se sice dá léčit, ale není zcela vyléčitelná. A chybu hledal na nesprávném místě - u zdravotníků," uvedl náměstek.

Reklama

Související články

Pacient se snažil autem srazit dva lékaře

Těžko uvěřitená věc se stala ve čtvrtek před sedmou hodinou ráno v Baťově krajské nemocnici ve Zlíně. Jeden z pacientů vjel do areálu nemocnice vozem a snažil...

Výběr článků

Načítám