Hlavní obsah

V Plzni vykolejil vůz rychlíku, v Hořicích srazil vlak ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ/HOŘICE

V pátek dopoledne vykolejil na nádraží v Plzni jeden z vozů rychlíku. Krátce na to srazil vlak mezi stanicemi Hněvčeves a Hořice v Podkrkonoší člověka.

Článek

Na hlavním vlakovém nádraží v Plzni krátce po desáté hodině vykolejil jeden vůz rychlíku jedoucího z Plzně do Brna. Řekl to mluvčí drážní inspekce Zdeněk Neusar. Nehoda se obešla bez zranění.

Podle mluvčího vykolejil při odjezdu vlaku z nádraží první vůz za lokomotivou. Na vině byla zapomenutá zarážka, řekl Neusar. Při nehodě vznikla škoda, která je zatím odhadnuta na 300 000 korun.

Kvůli nehodě se zpozdí pouze rychlík do Brna, na ostatní provoz na nádraží nemá nehoda vliv. Vykolejený vlak bude na koleje muset vrátit speciální zařízení.

O hodinu později srazil vlak na přejezdu se světelnou signalizací mezi stanicemi Hněvčeves a Hořice v Podkrkonoší devětačtyřicetiletou ženu, která zemřela. Podle policie jde zřejmě o sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám