Hlavní obsah

Soud potrestal 19 přepadení sázkových kanceláří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Bývalý pojišťovák z Přerova Jaroslav Pecha dostal v pondělí u Vrchního soudu v Olomouci 8 let, tedy stejný trest jako dříve u Krajského soudu v Ostravě. Přiznal se k přepadení devatenácti sázkových kanceláří.

Článek

Pětatřicetiletý Pecha byl prý dříve velice slušný člověk. Na šikmou plochu se dostal začátkem roku 2002. Podle soudu neudržel na uzdě hráčskou vášeň a přestože jako obchodní zástupce významné pojišťovny měl slušný příjem, rozhodl se vstoupit na dráhu zločinu.

"Přestalo se mu dostávat peněz na leasing automobilu. Když viděl v televizi reportáž o loupežích, rozhodl se, že by to mohl zkusit také," řekla soudkyně ostravského soudu.

V Přerově si v březnu 2002 koupil startovací pistoli a odjel do Ostravy, kde si vyhlédl sázkovou kancelář na sídlišti Dubina. Maskován na obličeji namířil pistoli na mladou ženu a donutil ji k vydání 32 tisíc korun. "Byl přitom tak nervózní, že pistoli na místě činu zapomněl," podotkla soudkyně.

O dva měsíce později se prý Pecha rozhodl svůj čin zopakovat. Tentokrát vyzbrojen plynovým revolverem vyhrožoval zabitím mladé pracovnici sázkové kanceláře v Ostravě-Porubě. Získal bezmála 65 tisíc.

Kanceláře si vybíral pečlivě

Další přepadení se odehrála například v Brně, Novém Jičíně, Vsetíně, Pardubicích či Vysokém Mýtě.

"Vybíral si výhradně provozovny, kde obsluhovaly ženy. Žádné z nich sice neublížil, ale do jedné například strčil, další přinutil lehnout si na zem nebo ji tahal za vlasy. Také frekvence přepadení se zvyšovala," dodala soudkyně.

Podotkla, že na každé z jednotlivých přepadení se velice pečlivě připravoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám