Hlavní obsah

Dívka spadla při sestupu ze skály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROKYCANY

Záchranáři z Rokycanska zasahovali v sobotu po poledni u zraněné dívky, která spadla při lezení na skalním vrcholu u obce Žďár. Asi 15letá dívka utrpěla vážná zranění, vrtulník ji převezl do nemocnice. Její mužský doprovod, o němž si záchranáři mysleli, že je také zraněný, je v pořádku.

Článek

Lékaři ze záchranné služby původně hovořili o zraněném mladém muži, který uvízl na skále. Nakonec se ukázalo, že horolezec, který se pokoušel slanit k dívce dolů, měl problémy, ale zraněn nebyl.

Co neštěstí předcházelo zatím není jasné. Dívka nezvládla sestup z 50metrového vrcholu a z výšky asi 25 metrů se zřítila na zem, informoval Novinky mluvčí záchranářů Miroslav Bukovjan.

Podle prvního zjištění záchranářů utrpěla frakturu bederní páteře a vnitřní krvácení. Vrtulník ji proto co nejrychleji dostal do péče lékařů v nemocnici.

Muž spadl na koleje

Pád ze skály byl i dalším důvodem pro sobotní výjezd záchranářů, tentokrát do Pikovic u Prahy. Zde spadl neznámý muž ze skály do vlakového kolejiště, uvedla mluvčí středočeské záchranné služby. Kvůli této nehodě musela být přerušena vlaková doprava. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám