Hlavní obsah

Za houkající sanitku na Klatovsku se pověsilo auto. Je to hazard, vzkazují záchranáři

Právo, Jiří Šolc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Na blikající a houkající sanitku vezoucí pacienta se ve středu na Klatovsku nebezpečně pověsilo auto, tvrdí posádka sanitky. Záchranáři převáželi pacienta ze Sušice do klatovské nemocnice. Jeden z nich vytáhl mobil a natočil chování řidiče bílé škodovky, která několik kilometrů jela za sanitkou.

Auto pronásledovalo houkající sanitkuVideo: ZZS Plzeňského kraje

 
Článek

Mluvčí záchranářů Martin Brejcha potvrdil autentičnost záznamu. Na záznamu je vidět, že když záchranářské auto objíždí jinou sanitku, která jí uhýbá na krajnici, předjíždí ji i škodovka a je při manévru levými koly v protisměru za dvojitou plnou čárou.

Následně auto jede za sanitkou, není ale jasné, jak rychle obě auta jedou. Za dalším vozidlem, které sanitku pouští, už zastaví i bílá škodovka.

„Naši záchranáři takové řidiče opravdu rádi nemají. Je to vyslovený hazard, který je hoden trestu,“ okomentoval záznam Brejcha.

Zveřejněný záznam je ze silnice u Kocourova na Klatovsku. Vozidla sjíždějí z kopce zvaného Bukovák. Chování řidiče škodovky, tedy přejetí dvojité plné čáry, již dostala na stůl policie, která se incidentem bude zabývat. Jednání by mohla posoudit jako přestupek, v tom případě by řidiče čekala nejen pokuta, ale i ztráta bodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám