Hlavní obsah

Autoservis sloužil jako výrobna drog. Kriminalisté ukončili bohémský život majitele

– Zlín
Právo, alf

O významnou buňku výrobců a distributorů pervitinu přišli narkomani na jihovýchodní Moravě. Kriminalisté u Zlína odhalili čtyřčlennou skupinu vařičů pervitinu, kteří drogu vyráběli v autoservisu.

Foto: Policie ČR

Pervitin vařila čtveřice zadržených na půdě.

Článek

Policistům se tři muže a jednu ženu ve věku 25 až 43 let podařilo odhalit přímo po výrobě další prodejní dávky pervitinu o hmotnosti 150 gramů. Její cena by na drogovém trhu dosáhla 150 tisíc korun. „Obviněným hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody. Dva muže stíháme vazebně,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Drogu vyráběli na odlehlém místě mezi Zlínem a Otrokovicemi na půdě objektu, který měl jeden z obviněných pronajatý k provozování autoservisu.

Foto: Policie ČR

Chemikálie, nádobí a další předměty potřebné k výrobě pervitinu.

Obvinění měli podle policie přes dvacet odběratelů, kterým pervitin pravidelně prodávali s podmínkou nákupu drogy nad 5000 korun. „Poptávka po jejich pervitinu byla velká, byli to nepostradatelní výrobci na Zlínsku. V době, kdy měli pauzu, byla vždy po droze velká sháňka. Prodejem pervitinu v 71 prokázaných případech, které jsou jim kladeny za vinu, si během dvou měsíců přišli na více než 400 tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí.

Všichni obvinění jsou zároveň uživateli pervitinu, jeden z mužů ho dokonce užívá už 20 let. „Žili si bohémským životem, jezdili zásadně taxíky, penězi hýřili – jak lehce vydělali, tak lehce utratili,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám