Hlavní obsah

Kvůli čistění úlů hořel v Hradci Králové dům hned dvakrát po sobě

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Škodu za milion korun způsobil požár podkroví rodinného domu v Hradci Králové, který hasiči likvidovali z neděle na pondělí. Příčinou byl podle vyšetřovatelů chybný postup při dezinfekci včelích úlů.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár podkroví domu v Hradci Králové

Článek

Hořet začalo v neděli odpoledne v Jandově ulici v hradecké části Malšovicích. „Aby hasiči odhalili a zlikvidovali ohniska požáru, museli částečně rozebrat střešní konstrukci, kterou požár poničil,“ sdělila v pondělí mluvčí hasičů Martina Götzová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár podkroví domu v Hradci Králové

Při požáru se nikdo nezranil, plameny ale způsobily podle vyšetřovatelů škodu za milion korun. „Požár vznikl na základě nedbalostního jednání, a to při používání sirných knotů, pomocí kterých byla prováděna dezinfekce částí úlů,“ upřesnila mluvčí.

Ačkoliv se podařilo požár zlikvidovat v neděli krátce před 18. hodinou, hasiči museli do rodinného domu v pondělí nad ránem znovu.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár podkroví domu v Hradci Králové

„Před 4. hodinou ranní došlo k opětovnému rozhoření některých ohnisek. Jednotky požár opět zlikvidovaly, do pondělního poledne zůstávají na dohlídku na místě dobrovolní hasiči,“ doplnila Götzová.

Reklama

Výběr článků

Načítám