Hlavní obsah

Žalobkyně poslala k soudu šest lidí, kteří měli najímat muže k prostituci v Praze

Praha

Státní zástupkyně obžalovala šest lidí z toho, že v Praze jako organizovaná skupina najímali muže (i mladší 18 let) k homosexuální prostituci. Případ se má týkat klubu Escape v ulici V Jámě, stíhaným je od 26 do 54 let.

BEZ KOMENTÁŘE: NCOZ obvinila z obchodování s lidmi šest mužůVideo: Policie ČR

 
Článek

Mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala uvedl, že se obžaloba týká kuplířství, obchodování s lidmi, svádění k pohlavnímu styku a ohrožování výchovy dítěte.

Za organizované obchodování s lidmi za účelem prostituce hrozí trest pět až 12 let vězení nebo propadnutí majetku.

Mezi obžalovanými jsou podle ČTK dva státní příslušníci ČR původem z Bulharska, jeden další Čech a dva Slováci. Nejstarším obviněným je státní příslušník Švýcarska.

Trestnou činnost údajně páchali nejméně od dubna 2015 do listopadu 2017. Mladé muže - především ve věku od 18 do 25 let, ale i mladistvé - prý v gayklubu zaměstnávali nejen na pozicích tanečníků a společníků, ale i k poskytování sexuálních služeb za úplatu. Získané peníze si pak přerozdělovali, tvrdí obžaloba.

Kauzu bude řešit pražský městský soud. Jeho mluvčí Markéta Puci sdělila, že obžalobu obdržel 17. července a že ji dostal na starosti senát soudkyně Kateřiny Radkovské. Termín hlavního líčení zatím nebyl stanoven. Obžaloba zahrnuje řadu dílčích skutků a má přes sto stran.

Reklama

Výběr článků

Načítám