Hlavní obsah

Policie obvinila muže, kterého zásahovka postřelila v Nemyčevsi

Novinky, kub
Hradec Králové

Policie obvinila muže, který podle kriminalistů před měsícem střílel na dvoře domu v Nemyčevsi na Jičínsku. Trestní stíhání se týká násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Muž tehdy ohrožoval střelnou zbraní policisty ze zásahové jednotky, které přivolali vystrašení svědci z okolí. Policisté muže při zásahu postřelili.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Těžce zraněný muž (34) se léčil v nemocnici v Hradci Králové, kriminalisté ho obvinili v pondělí poté, kdy byl schopen výslechu. Soud pak poslal podezřelého do vazby, sdělila ve středu mluvčí policie Ivana Ježková.

„Poté, co ho kriminalisté vyslechli jako osobu podezřelou, bylo zahájeno jeho trestní stíhání. V případě, že bude odsouzen a uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody v délce trvání až šesti let,” uvedla mluvčí.

Policie zasahovala v Nemyčevsi 17. června po páté hodině odpoledne. Lidé se nejdřív ozvali na tísňovou linku, že slyší střelbu z lesa, pak se ukázalo, že se střílelo na dvoře jednoho z rodinných domů v obci.

„Vyšetřování případu intenzivně pokračuje, obviněný muž s policisty spolupracuje,” dodala Ježková.

Kriminalisté již dříve sdělili, že muž měl v minulosti problémy se zákonem kvůli agresivitě, v roce 2008 ho soud poslal na deset let do vězení za pokus o vraždu. Odsouzený trest vykonal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám