Hlavní obsah

Střelba na Hodonínsku: Mrtvý místostarosta, útočník spáchal sebevraždu

Právo, Novinky, kub, Milan Vojtek
Dražůvky
Aktualizováno

V Dražůvkách na Hodonínsku se v pátek střílelo, pravděpodobný pachatel se zabarikádoval v domě. Z místa byly slyšet exploze poté, kdy do domu vtrhla zásahovka, která našla podezřelého již po smrti, zřejmě obrátil zbraň proti sobě. Ještě před tím podle vyšetřovatelů zastřelil místostarostu.

Policejní mluvčí Pavel Šváb o incidentu v DražůvkáchVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

Podle vyšetřovatelů přijela policejní hlídka řešit do obce banální spor sousedů o studnu. Místostarosta byl k akci přizván jako svědek, tedy nezúčastněná osoba. Podezřelý muž ho ale smrtelně postřelil.

Na místo pak byla povolána policejní zásahová jednotka a vyjednavač. Kontakt se střelcem, který se zabarikádoval v domě, se ale nepodařilo navázat.

Podle zpravodaje Práva se ozvaly kolem poledne dvě série ran a policejní komando vtrhlo dovnitř, kde policisté našli údajného pachatele mrtvého, podle všeho spáchal sebevraždu.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Policejní zásah v Dražůvkách na Hodonínsku

Na počátku byl podle informací Práva spor několika lidí, kteří se nedokázali shodnout, komu patří studna, zda je na obecním pozemku, nebo na soukromém. Problém měla vyřešit dohoda, že se všichni - včetně místostarosty - odpojí. Následovaly ale dohady o odstranění čerpadla ze studny.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Policejní zásah v Dražůvkách na Hodonínsku

Při příchodu k domu poté, co policisté muže vyzvali, se ozval výstřel. „Byl to výstřel ze zálohy bez jakéhokoliv varování. Nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo k něčemu takovému dojít. Muž byl z pohledu policie dosud bezúhonný, nebyl v evidenci držitelů zbraní. Pro hlídku to byl výjezd k běžnému sousedskému sporu,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie na místě střelby v DražůvkáchVideo: Milan Vojtek, Právo

Rána zasáhla místostarostu Rudolfa Štose (SNK), paradoxně jednoho z lidí, se kterými obyvatel domu podle starostky Kláry Čudrnákové (SNK) jinak dobře vycházel.

„Na místě jsme resuscitovali muže se střelným poraněním, přes veškerou naši snahu se nepodařilo obnovit jeho životní funkce,“ řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Záchranáři v Dražůvkách na Hodonínsku

I v pátek večer byli kriminalisté stále na místě činu. Zbraní našli víc, proto dosud nespecifikovali, kterou střelec k činu použil. „Do této chvíle se našly dvě střelné zbraně, dlouhá i krátká. Vše dosud nasvědčuje tomu, že v případu půjde o vraždu a následnou sebevraždu,” nastínil policejní mluvčí.

Doplnil i další informace k tomu, jak padl výstřel, kterým drama začalo. „Z dosavadního šetření vyplývá, že podezřelý vystřelil bez jakékoliv výstrahy pravděpodobně přes zavřené okno. Policisté pod krycí palbou přemístili zraněného do bezpečného prostoru, poskytli mu první pomoc a přivolali záchranáře. Ani ti už bohužel zraněnému nemohli pomoci,“ dodal Šváb.

Útočníka v obci vnímali jako potížistu a podivína. „Nikam nechodil. Ani nevím, z čeho žil, do práce nechodil,“ řekla starostka.

Reklama

Výběr článků

Načítám