Hlavní obsah

Dvacetiletá dívka pobodala na Chomutovsku policistku injekční jehlou

Chomutov

Dvacetiletá útočnice pobodala v polovině června na Chomutovsku injekční jehlou policistku. Dívka podle policie před útokem ohrožovala prodavačky v obchodě. Následně skončila ve vazbě, hrozí jí až šest let vězení, informovala v pátek policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle zjištění policie dívka navštívila na Chomutovsku dva obchody v nákupní zóně. Když v prvním poškodila visačku na zboží, odešla do druhého obchodu, kde ji však bedlivě sledovaly prodavačky. To se jí nelíbilo a začala prodavačkám nadávat. Následně na ně vytáhla injekční jehlu a začala je ohrožovat.

Prodavačky vyhledaly pomoc u policistky, která před obchodem řešila dopravní přestupek. „Když policistka vyzvala ženu k ukázání rukou, měla začít couvat. Žena zákona tedy uchopila podezřelou za rameno a ruku. Na to měla dotyčná reagovat tak, že policistku měla opakovaně bodnout injekční jehlou do předloktí,“ popsala v pátek mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Útočnice byla i přes svůj odpor zpacifikována a odvezena do cely. Měla pozitivní test na drogy a následně byla obviněna z trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Soud ji poslal do vazby.

Policistka podle mluvčí utrpěla lehké zranění. Při poranění jehlou jsou stanoveny preventivní postupy, kterými bude muset policistka projít. Blíže je ale policie nekomentovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám