Hlavní obsah

Manžela uštknutého hadem vezla žena do nemocnice, na dálnici čekal vrtulník

– Hradec Králové
Právo, Novinky, lž, kub

Vrtulníkem převáželi ve čtvrtek královéhradečtí záchranáři do nemocnice 51letého muže, kterého uštkl jedovatý had. Nejdřív ho vezla manželka autem do nemocnice, záchranka ale vzhledem k ohrožení života muže prudkým jedem urychlila cestu pomocí vrtulníku. Podle prvotních informací se jednalo o silně jedovatou zmiji paví.

Vrtulník přepravil muže uštknutého hademVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Ke zranění došlo podle policie ve čtvrtek před desátou hodinou dopoledne na Hradecku u chovatele doma. O muže se postarala jeho manželka, která dala vědět záchrance, muže naložila do auta a pospíchala s ním do nemocnice.

Záchranáři vzápětí akci vzhledem k závažnosti zranění, kdy byl pacient zasažen prudkým jedem, zkoordinovali tak, že muže vyzvedli vrtulníkem na dálnici, aby jeho převoz urychlili.

Foto: Profimedia.cz

Zmije paví. Ilustrační foto

„Zasahovali jsme u muže uštknutého hadem a letecky ho transportovali do Prahy do specializovaného centra,“ potvrdil lékařský náměstek hradecké záchranky Anatolij Truhlář.

Podle mluvčí policie Ivy Kormošové se předávka odehrála u nájezdu na 68. kilometr dálnice D11. Vrtulník hradecké záchranky pak přistál v Praze u Karlova náměstí, kde je v nemocnici specializované toxikologické centrum.

ZMIJE PAVÍ
Jedovatý had z čeledi zmijovitých a jeden z nejjedovatějších hadů ve svém areálu rozšíření. Způsobila již mnoho smrtelných uštknutí lidí v jižní Asii. Někdy je označována za hada, jenž má na svědomí nejvíce lidských obětí ze všech hadů. (Zdroj: Wikipedia)

Policie nyní prověřuje, za jakých okolností k uštknutí došlo a zda na něm případně měl podíl někdo další.

„Dle prvotních informací měla chovatele kousnout zmije paví. Také prověříme, zda na hada nebylo třeba speciální povolení a zda ho tento chovatel měl,“ dodala mluvčí s tím, že bude informována i veterinární správa.

Reklama

Výběr článků

Načítám