Hlavní obsah

Opilý řidič s chlapcem a ženou v autě vypnul světla a na Přerovsku ujížděl hlídce

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buk

Opilý sedmatřicetiletý řidič ujížděl v pátek večer na Přerovsku s vozidlem Škoda Octavia policejní hlídce, která se jej snažila zastavit. V jedné fázi honičky dokonce u jedoucího vozu vypnul světla. V autě měl přitom dva spolujezdce, o tři roky mladší ženu a třináctileté dítě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu v pondělí informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Řidič podle ní jel podél železniční tratě od ulice Nádražní v obci Prosenice směrem k obci Buk.

„Policejní hlídka ho zastavovala vozidlem podle předpisu se zapnutými majáky a nápisem Stop. Nicméně řidič na výzvy nereagoval, vypnul osvětlení vozidla a zvýšenou rychlostí pokračoval v jízdě směrem na pozemní komunikaci a dál do obce Buk,“ uvedla mluvčí.

ZBĚSILÁ JÍZDA V BRNĚ
Cizince zastavila až střelba

Po vyjetí z Buku směrem na Lazníky podle ní řidič odbočil vpravo na polní cestu, kde po přibližně 100 metrech zastavil a pokusil se o útěk. Hlídka jej zadržela a s pouty na rukou skončil na policejní služebně. Co se v tu chvíli dělo se spolujezdci, policie neupřesnila, rovněž není zřejmé, jaký mají k řidiči vztah.

„Při dechové zkoušce nadýchal 1,33 promile alkoholu. Policisté navíc zjistili, že nejel po požití alkoholu poprvé, dokonce byl v minulosti za stejné jednání odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody a v současnosti má vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do poloviny příštího roku,“ konstatovala Zajícová.

Při řidičově nebezpečné jízdě podle ní naštěstí nedošlo k žádnému zranění. „Událost šetříme pro podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám