Hlavní obsah

Omilostněný vrah Kajínek dostal další pokutu za rychlou jízdu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Už druhou pokutu za rychlou jízdu dostal prezidentem Milošem Zemanem omilostněný vrah Jiří Kajínek. Po přestupku ze srpna 2018 jej policisté letos v dubnu změřili v Šenově u Nového Jičína a za překročení povolené rychlosti půjde před přestupkovou komisi. Vyplývá to ze zprávy, kterou obdržel Krajský soud v Plzni. Ten vždy po půl roce zjišťuje, jak Kajínek dodržuje podmínky prezidentské milosti.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jiří Kajínek krátce po nehodě na Plzeňsku

Článek

Jak rychle Kajínek v obci jel, není ve zprávě uvedeno.

„Ke konkrétním osobám se nebudeme vyjadřovat. Pokud jsme případ postoupili správnímu orgánu, obraťte se na něj,“ uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Směták. V prvním případě dostal Kajínek za překročení rychlosti blokovou pokutu 1500 korun.

Kajínek se od propuštění z věznice na jaře roku 2017 dopustil už celkem tří přestupků. V říjnu 2017 na výpadovce z Plzně na Domažlice nedal se svým mercedesem přednost Škodě Fabii a srazil se s ní. Za to zaplatil na místě blokovou pokutu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Kajínek při nehodě na Plzeňsku

Kvůli přestupkům se ale recidivista za mříže nevrátí. Mluvčí krajského soudu Lucie Jíchová vysvětila, že v rozhodnutí o prezidentské milosti je uvedeno, že po dobu sedmi let se Kajínek nesmí dopustit trestného činu.

„Porušení dopravních předpisů není porušením podmínek milosti,“ dodala Jíchová.

Reklama

Související články

Kajínek měl na Plzeňsku nehodu

Prezidentem Milošem Zemanem omilostněný dvojnásobný vrah Jiří Kajínek boural ve středu odpoledne na Plzeňsku. V křižovatce se srazil se Škodou Fabií. Kajínek...

Výběr článků

Načítám