Hlavní obsah

Manželčiným kocourem mrštil o zem, soud uložil muži podmínku za týrání

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Šest měsíců vězení s podmíněným odkladem na rok. Takový trest uložil klatovský soud 46letému muži z Hartmanic za to, že úmyslně usmrtil kocoura své manželky, když s ním několikrát prudce mrštil o zem. Soud rozhodl tzv. trestním příkazem, tedy bez veřejného projednání obžaloby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Rozhodnutí je již pravomocné,“ potvrdila ve čtvrtek Právu šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová.

Incident se stal 24. února kolem druhé hodiny v noci ve společném bytě. „Obžalovaný opakovaně a velkou silou mrštil kocourem o podlahu v obývacím pokoji, kde zvíře na následky úderů a za nepřiměřeného utrpení uhynulo,“ stojí v rozsudku.

Podle soudu obžalovaný usmrtil kocoura způsobem, při kterém mu způsobil nepřiměřenou bolest. Tím se dopustil přečinu týrání zvířat.

Původně policisté případ postoupili přestupkové komisi. Úředníci ale dospěli k závěru, že by se mohlo jednat o trestný čin a s tím také spis vrátili na státní zastupitelství. „Ztotožnili jsme se s jejich názorem a dali policistům pokyn, aby zahájili trestní stíhání,“ dodala Vítovcová.

Reklama

Výběr článků

Načítám