Hlavní obsah

Doprava na D1 zkolabovala kvůli stojícímu kamionu, kolona měla 27 kilometrů

– Velké Meziříčí • Aktualizováno

Porouchaný kamion v pátek po čtvrté hodině ráno částečně zablokoval dálnici D1 v zúžení na zhruba 141. kilometru u Velkého Meziříčí na Žďársku ve směru na Brno. Vytvořila se více než dvacetikilometrová kolona, která se začala pomalu rozjíždět po osmé hodině ráno, kdy se podařilo odstranit havarovaný náklaďák i s návěsem.

Foto: ŘSD

Kolona na 137. kilometru D1 na Brno kolem 7:30 hodin ráno 24. května 2019.

Článek

Jeden pruh byl sice už ráno průjezdný, ale na místě se vytvořila nejprve pomalu jedoucí několikakilometrová kolona, vyplynulo z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Podle informací Českého rozhlasu Radiožurnálu kolona měla po 8:00 délku už 27 kilometrů a nehýbala se. Po osmé hodině se podařilo zprovoznit jeden jízdní pruh a kolona se mohla velmi pomalu rozjíždět, informoval mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Nehoda se stala v 4:15 hodin. „Na tahači upadla náprava. Nejdřív se podařilo odtáhnout tahač, poté návěs,” popsala mluvčí policie Dana Čírtková.

Foto: ŘSD

Kolona na 135. kilometru ve směru na Brno 24. května ráno.

Nehoda se stala v úseku, kde je v současnosti dálnice zúžena kvůli opravám. Akce se protáhla zejména kvůli tomu, že odtahová služba musela podle mluvčí k místu nehody složitě couvat z nejbližšího nájezdu u Velkého Meziříčí.

Řidiči mohli sjíždět na exitu 112 Jihlava. Výjezd na exitu 119 Velký Beranov i objížďka po silnici 602 přes Velké Meziříčí byla podle Radiožurnálu ucpaná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám