Hlavní obsah

Dálnice D1 byla zavřená 14 hodin

Aktualizováno

Technici odklidili stromy v zavřeném úseku dálnice D1 mezi 119. a 134. kilometrem ve směru na Brno. Během čtvrtka se nebezpečně naklonily ve větru. Dálnice byla zavřená celou noc a zprovoznit se ji podařilo v pátek v půl osmé ráno.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Odklízení stromů na D1.

Článek

Dálnice byla sice zavřená od čtvrteční půl šesté večer, stromy se však kvůli bezpečnosti začaly odstraňovat až po šesté hodině ráno. Podle vyjádření mluvčího ředitelství silnic a dálnic Jana Rýdla pro Radiožurnál zakázali práci v noci policisté i hasiči. „Byli bychom pracovali už dříve, ale policisté s IZS (Integrovaný záchranný systém) a s hasiči striktně zakázali tu práci přes noc,” řekl Rýdl.

S tím ale policie nesouhlasí. Podle slov policejní mluvčí Dany Čírtkové policisté stromy na dálnici označili jako překážku a vyzvali správce komunikace, aby je odstranil. „To že neměli lidi a čekali s tím do rána, už není náš problém,” řekla Novinkám Čírtková.

Rýdl pro Novinky připustil, že jeho vyjádření o „zákazu” bylo zjednodušené. Na přerušení prací přes noc se podle něj dohodli na místě s IZS, policisty a hasiči, protože vítr stále silně foukal a hrozil pád dalších stromů.

Foto: ČTK

Odstraňování stromů na dálnici D1.

Silničáři ještě včera předpokládali, že dálnice bude zavřená do osmi hodin, pak uzávěru podle serveru dopravních informací prodloužili do deváté hodiny. Nakonec byla dálnice otevřena už v půl osmé, byť s omezeními. Na dálnici byla až desetikilometrová kolona, která se před devátou hodinou začala rozjíždět.

Omezen byl v úseku i provoz ve směru na Prahu. Na 127. kilometru byl zavřený levý jízdní pruh v délce asi 200 metrů. Taktéž kvůli hrozbě pádu stromů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám