Hlavní obsah

Opilá babička vběhla s kočárkem pod auto, dav chtěl lynčovat řidiče. Dostala podmínku

– Brno
Právo, Petr Kozelka

Hodně špatně se starala o svou vnučku, kterou měla svěřenou do péče, čtyřiačtyřicetiletá žena. Opilá vezla dítě v kočárku a vjela mezerou mezi auty do silnice přímo pod kola přijíždějící škodovce. Řidič už nemohl střetu zabránit a do kočárku prudce narazil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Děvčátko utrpělo těžké zranění v podobě rozdrcení ledviny, řidič před rozzuřeným davem musel ujet. Za zavinění nehody brněnský Městský soud potrestal ženu podmínkou.

K neštěstí došlo vloni v únoru v Brně v Bratislavské ulici, v části města někdy přezdívané brněnský Bronx. Žena odpoledne zřejmě vesele popíjela, protože po střetu, k němuž došlo v osmnáct hodin, jí lékaři z krve naměřili 2,15 promile alkoholu. Takto podnapilá se vydala na cestu tlačíc kočárek s dvouletou dívenkou.

V Bratislavské ulici v úseku mezi křižovatkami se Soudní a Körnerovou se bez rozmýšlení rozhodla přejít přes ulici a mezerou mezi auty vyrazila na druhou stranu.

Neměl šanci dobrzdit

Vůbec si nevšimla, že míří přímo pod kola projíždějící Škody Felicie. Řidič, který si auto shodou okolností koupil téhož dne, sice stačil ještě dupnout na brzdu, střetu ale už nedokázal zabránit.

„Řidič přes intenzivní brzdění prudce pravou přední částí auta narazil do obviněné s kočárkem, v důsledku čehož měla nezletilá rozdrcenou pravou ledvinu s krvácením a lehký otok mozku s otřesem mozku, přičemž se podle ošetřujícího lékaře jedná o zranění těžké s trvalými následky,“ napsal do soudního příkazu, který má Právu k dispozici, soudce Michal Kabelík.

Místní chtěli lynčovat řidiče

Kočárek po nehodě odletěl stranou, náraz odmrštil i opilou ženu, která také s těžkým zraněním skončila v nemocnici. Na místo nehody se rychle začali sbíhat místní, kteří se ihned začali sápat i na nešťastného řidiče.

Muž nakonec v obavě o své vlastní zdraví skočil do auta a ujel na nedaleké parkoviště. I tak ale přivolaní policisté museli řešit to, že měl být i tam napaden a okraden.

Vina za nehodu ovšem byla na straně opilé ženy, kterou soudce Kabelík potrestal za ublížení na zdraví z nedbalosti osmiměsíčním trestem s podmíněným odkladem na dva roky. Žena také musí zaplatit zdravotní pojišťovně téměř 150 tisíc korun.

Rozhodnutí soudu je pravomocné, žena si proti trestnímu příkazu nepodala odpor.

Reklama

Výběr článků

Načítám