Hlavní obsah

Policie obvinila z obecného ohrožení řidiče, kterému se z auta rozlila kyselina

Třicetiletého muže podezřelého, že mu loni v září vypadly z auta na silnici u Prahy barely s kyselinou, obvinila policie z obecného ohrožení. Při incidentu uniklo mimo jiné tisíc litrů kyseliny sírové, která poškodila vozovku a dostala se i do půdy. Pachateli hrozí až pět let vězení a zákaz činnosti.

Uniklá kyselina na silnici číslo 608Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

K události došlo loni na začátku září za obcí Klíčany u Aera Vodochody.

„Během jízdy se z korby vozu uvolnily dva plastové barely (každý o obsahu tisíc litrů), ze kterých následně po dopadu na vozovku vytekla nebezpečná látka,“ informovala mluvčí policie Eva Hašlová. Řidič z místa nehody ujel.

Policisté v souvislosti s tímto incidentem evidovali obdobné případy i v okolí Klecan, Zdib, Panenských Břežan a Odoleny Vody. „Zde se však nepodařilo prokázat skutečnosti, které by prokazovaly, že se daného jednání dopustila konkrétní osoba,“ konstatovala Hašlová.

Na místě úniku chemikálií zasahovali hasiči. V jednom z barelů byla podle nich 98procentní kyselina sírová. Vytěženo muselo být asi 50 kubíků zeminy. Likvidaci, která stála téměř tři miliony korun, zajistila odborná společnost Dekonta. Proplatil ji Středočeský kraj. Sanace lokalit byla hotová na konci října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám