Hlavní obsah

Muž na Benešovsku měl živý sen, kdy kamion vjel do davu lidí. Připraven byl i vrtulník

Benešov

Záchranáři, hasiči i policisté vyjeli v sobotu dopoledne na Benešovsku k nahlášené vážné nehodě, při které měl kamion najet do davu lidí. Připraven byl také vrtulník a záchranáři se chystali vyhlásit traumaplan. Na místě nehody však nikoho nenašli, volající měl totiž živý sen.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Středočeská záchranná služba. Ilustrační foto

Článek

Muž z Českobudějovicka vytočil tísňovou linku a kolem půl jedenácté oznámil, že v obci Miličín, kterou projížděl, najel kamion do davu lidí a dalšího auta. Podle něj měly být nejméně dvě osoby zraněné.

„Předpokládalo se, že zraněných bude víc. Na místo vyjely všechny složky IZS. Středočeská záchranka vyslala dvě pozemní posádky a vrtulník pražské letecké služby byl v pohotovosti,“ informovala mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

K nehodě pochopitelně spěchali také hasiči a policisté. Vážnou nehodu však hledali marně. Žádný kamion, žádní zranění, jen zmatení záchranáři, kteří hovoří o marném, zbytečném výjezdu.

Nebral telefon

„Svědek, který nehodu nahlásil, byl opakovaně kontaktován dispečerem, až telefon přijal. Operátorovi pak oznámil, že měl jen velmi živý zlý sen,“ konstatovala Effenbergerová.

Zbytečný výjezd potvrdila Novinkám také policie. „Policisté byli na místě s ostatními složkami záchranného systému, ale k žádné nehodě nedošlo. Případem se budou dále zabývat a zjišťovat, kdo linku zneužil,” řekla mluvčí policie Markéta Johnová.

V podobných případech pak policisté případy předávají Českému telekomunikačnímu úřadu. Ten za neoprávněné volání na tísňové linky může uložit sankci až do 200 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám