Hlavní obsah

Při vystoupení na Svitavsku začal hořet artista

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Pohotovost a duchapřítomnost účinkujících a diváků zřejmě zachránila život 26letému artistovi, který vystupoval v pátek dopoledne na pódiu na poličském náměstí. Kejklíř při svém vystoupení s ohnivými loučemi náhle začal hořet.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle svědků mu chytlo oblečení na ramenou a zádech, plameny zasáhly i vlasy. Lidé mu hodili přes hlavu textilie, které byly po ruce, pak jej chladili v chodbě radnice, dokud nepřijela záchranka. To podle svědka Pavla Straška trvalo asi jen deset minut.

„Na místo dorazily dvě sanitky záchranářů a vrtulník letecké záchranné služby, který pacienta transportoval s vážnými popáleninami do traumacentra Fakultní nemocnice Brno. Muž musel být převeden na umělou plicní ventilaci,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Aleš Malý.

Nešťastná událost se stala během majálesu, který pořádalo místní gymnázium společně s dalšími středními školami ve městě. Program v té chvíli sledovalo nejméně tři sta lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám