Hlavní obsah

Záběry z letadla zachytily kolaps Pražského okruhu po nehodě vězeňského autobusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dopravní kolaps zažil ve čtvrtek Pražský okruh po srážce vězeňského autobusu s nákladním autem vezoucím tanky. Nehoda u sjezdu na Řeporyje zablokovala komunikaci v obou směrech, odpoledne se podařilo obnovit provoz ve směru na D5. Směr na letiště ale zůstal uzavřen.

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry nehody na Pražském okruhuVideo: Pro Novinky Miroslav Kovář

 
Článek

Nehoda se stala kolem 13. hodiny u sjezdu na Řeporyje ve směru na letiště, autobus Vězeňské služby ČR se srazil s tahačem, který vezl dva americké historické tanky do Plzně na Slavnosti svobody. Při havárii zemřel jeden příslušník vězeňské služby, dalších 14 lidí bylo zraněno, z toho jedna žena těžce, jeden muž středně těžce a ostatní lehce. Vozy začaly hořet.

Foto: Aktu.cz

Požár po nehodě na Pražském okruhu

Policisté odklonili dopravu. Před 15. hodinou byl obnoven provoz na okruhu ve směru od D5, ale směr na letiště zůstal dál uzavřen. Odstranění následků nehody bude podle odhadu trvat několik hodin, uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan. Provoz byl přerušen ještě hodinu před půlnocí. Torzo autobusu, jeden z tanků a tahač už byly odvezeny, zbývá ještě naložit druhý tank a podvalník. Poté budou muset silničáři zkontrolovat, zda požár vozovku nepoškodil a zda je bezpečné na ni znovu pustit auta, uvedl mluvčí.

Hulan vyzval řidiče, aby zvolili jiné trasy, a motoristy, kteří jsou na místě, aby se věnovali plně řízení a nezdržovali plynulost dopravy focením události.

Foto: HZS Praha

Autobus se srazil s nákladním autem.

Jeřáb kolem 18. hodiny naložil na odtahové vozidlo vrak autobusu, tahač s tanky zůstával stále na okruhu. Ve směru na letiště tak řidiči musí daný úsek dále objíždět. Na místě se po nehodě v obou směrech vytvořily několikakilometrové kolony. Situaci navíc komplikuje dlouhodobé omezení provozu, které je v úseku kvůli opravám silnice.

Požár na Pražském okruhuVideo: Pro Novinky Petr Polanecký

Nákladní vůz s tanky jel na plzeňské Slavnosti svobody, které začínají v pátek, z muzea ve Smržovce na Jablonecku. Tahač měl na korbě dva originální válečné americké stroje – stíhač tanků M36 Jackson a tank M3 Stuart. Oba měly být v Plzni součástí vojenského kempu 16. obrněné divize US Army. Tank M36 Jackson měl jet i v nedělním velkém konvoji vojenské historické techniky Convoy of Liberty. „Oba tanky jsou poškozené. Jackson, který byl blíž korbě tahače, je prý velmi zasažený a ohořelý. Stuart byl zasažen méně. Do Plzně na oslavy nedorazí. Jejich majitelé jsou snad v pořádku,“ řekl Pavel Rogl z klubu 16. obrněné divize.

Reklama

Výběr článků

Načítám