Hlavní obsah

Z pomateného bankomatu ve Varech vybírali další lidé, banka přišla o 80 tisíc

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Další dva lidé byli obviněni z podvodu kvůli tomu, že před časem neodolali chybujícímu bankomatu v Karlových Varech. Zmatený bankomat totiž místo tisícovek vydával dvoutisícovky, ale odepisoval z účtů jen sumu menší. Způsobili škodu za 80 tisíc korun. Peníze odmítli bance vrátit.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Tentokrát kriminalisté obvinili ze spáchání podvodu 24letého muže a 33letou ženu ze Sokolovska,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí.

Nejprve měli pomocí platební karty vybrat z bankomatu 35 tisíc, přičemž bankomat jim vydal 70 tisíc korun, ale zaúčtoval pouze výběr, který oni zadali.

„O chvíli později se pokusili znovu o výběr a tentokrát navýšili částku a pokusili se vybrat 60 tisíc korun s úmyslem dostat z bankomatu 120 tisíc korun. To jim však nevyšlo, protože bankomat peníze nevydal z důvodu překročení týdenního limitu. Pokusili se tedy o několik dalších výběrů nižších částek, které jim nakonec vyšly,“ pokračovala mluvčí.

Následně dvojice zkoušela výběry s další kartou, ale s podobným úspěchem – dosáhli jen na menší částky kvůli limitu pro čerpání.

„Vybrané peníze poté měli použít pro vlastní potřebu. Celkem se tak pokusili svým jednáním způsobit škodu ve výši přes 150 tisíc korun, ale úspěšnými výběry způsobili škodu ve výši přes 80 tisíc korun. V případ prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala Krejčí s tím, že se jedná o poslední takový šetřený případ.

Reklama

Výběr článků

Načítám