Hlavní obsah

Pomatený bankomat vydával ve Varech namísto tisícovek dvoutisícovky

Právo, vor
Karlovy Vary

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 49leté ženy, kterou obvinili ze spáchání přečinu podvodu. Žena zjistila, že jeden z karlovarských bankomatů namísto tisícovek vydává dvoutisícovky, přičemž z bankovního účtu odečítá pouze tisícovky. Pomatený bankomat díky tomu pumpla o 11 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Bankomat vydával místo tisícovek dvoutisícovky. Ilustrační foto

Článek

Obviněná žena po zjištění závady prostřednictvím své platební karty zadala výběr 30 tisíc korun s úmyslem vybrat z bankomatu částku dvojnásobnou. To se jí však nepovedlo, neboť bankomat transakci zamítnul z důvodu nedostatečného zůstatku peněz na účtu.

„Poté měla zadat výběr částky menší, a to 11 tisíc korun v bankovkách v hodnotě tisíc korun, kdy jí bankomat vydal částku dvojnásobnou,“ popsala ve středu mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

Obviněná tak inkasovala 22 tisíc korun, přičemž jí z jejího bankovního účtu byla stržena částka pouze 11 tisíc korun. „Vybrané peníze užila pro vlastní potřebu a nevrátila je ani po žádosti a upozornění ze strany banky, která uvedla, že došlo k chybě bankomatu. Za podvod jí v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám