Hlavní obsah

Požár auta v pražském tunelu odhalila videodetekce. TSK zveřejnila video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Technická správa komunikací (TSK) zveřejnila video z pondělního požáru automobilu v tunelu Mrázovka v Praze. Řidiči se snažili požár uhasit pomocí ručních přístrojů, ale marně. Jako první na požár v tunelu upozornila videodetekce.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár auta v tunelu MrázovkaVideo: TSK Praha

 
Článek

Video znázorňuje osobní auto, které zastaví v pravém jízdním pruhu a z motoru se začne kouřit. Řidič vůz hbitě opustil a na pomoc mu přispěchal druhý šofér, který poskytl na hašení ruční přístroj. Požár se však rychle rozhořel a muži nebyli v hašení úspěšní.

„Předběžná škoda byla vyčíslena na 500 tisíc korun,“ řekla Novinkám mluvčí TSK Barbora Lišková.

Foto: HZS Praha

Shořelé auto v tunelu.

Podle ní jako první hořící auto zaznamenala videodetekce kamerového systému, která umí detekovat nejen stojící auto, ale i vůz, který jede méně než 20 km/h. Samozřejmostí je vybavení detekce kouře.

BEZ KOMENTÁŘE: Uzavřený tunel MrázovkaVideo: Novinky

Auto začalo hořet v pondělí po poledni. Tubus ve směru na Barrandov byl silně zakouřen a poškodil nejen auto, ale i zařízení tunelu.

„Bezpečnostní systémy tunelu nebyly narušeny, a proto se mohl tunel otevřít. Při naplánovaných uzavírkách budeme kontrolovat další systémy nebo kabeláž,” doplnila Lišková.

Šestačtyřicetiletý řidič se nadýchal zplodin a byl převezen do nemocnice. Škody hasiči odhadli na miliony korun. Příčinou požáru je podle mluvčího hasičů Martina Kavky technická závada vozidla. [celá zpráva]

Jak se zachovat v případě požáru auta v tunelu:1. vystupte2. nezamykejte vozidlo3. neotevírejte kapotu4. volejte linku 150 nebo užijte SOS hlásku5. opusťte prostor tuneluZdroj: TSK Praha

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám