Hlavní obsah

Policie navrhuje obžalovat ručitelku Šárky Grossové

– PRAHA

Podnikatelka Libuše Barková, která ručí za úvěr, který si vzala firma Šárky Grossové Denna Production na nákup nemovitosti v Praze 9 za skoro šest miliónů korun, zřejmě skončí před soudem. Obžalovat a postavit ji před trestní senát totiž kvůli pojistnému podvodu navrhuje státnímu zástupci policie.

Článek

Státnímu zastupitelství byl dnes doručen návrh obžaloby na Barkovou, řekl ve čtvrtek ČTK důvěryhodný zdroj.

Dva sousední domy v Praze 9 koupila přímo Barková. S Grossovou tam chtějí vybudovat luxusní bytový komplex.

Gross: důkaz, že grosstapo je nesmysl

Gross návrh na obžalobu Barkové na dnešním brífinku na dotaz Práva komentoval: "Já to samozřejmě respektuji, protože vždy říkám, že orgány činné v trestním řízení jsou nezávislé."

Premiér postup policie považuje za důkaz, že neměli pravdu jeho odpůrci zejména z řad ODS, kteří nedávno hovořili o "grosstapu". "Kdybych na tom chtěl hledat něco pozitivního pro sebe, tak alespoň to, že vidíte, že byly nesmyslné řeči o nějakém grosstapu a o tom, že policie pracuje podle diktátu předsedy vlády," uvedl Gross.

Barkové, majitelce pražské nemovitosti, v níž sídlí nevěstinec Escade, teď ale při prokázání viny hrozí pět až 12 let vězení. Navíc se objevují spekulace, že stavba bytového komplexu na Praze 9 je financována z nelegálních zisků nevěstince. [celá zpráva]

Gross, který má navíc potíže kvůli nejasnostem kolem koupě bytu, situaci manželky obhajuje tím, že v době vzniku projektu ještě Barková stíhána nebyla.

"O tom, kdo ručil, tak to víte. Ví to celá veřejnost. To je okolnost, ze které samozřejmě žádnou velkou radost nemám. To není šťastné. Za toto kritiku samozřejmě přijímám, byť problém nastal v okamžiku, kdy už toto ručení vzniklo," řekl dnes Gross poslancům.

Reklama

Související články

Ručitelka Grossové čelí stíhání pro podvod

Premiér Stanislav Gross v neděli potvrdil, že za úvěr pro jeho manželku Šárku ručí rodinná přítelkyně a obchodní partnerka Libuše Barková. Barková, která spolu...

Výběr článků

Načítám