Hlavní obsah

Pacienta, který zemřel v sanitce na Příbramsku, vezli na vyšetření

Příbram

Osmasedmdesátiletý pacient, který zemřel ve čtvrtek ráno při nehodě sanitky na železničním přejezdu na Příbramsku, jel zrovna na vyšetření do hořovické nemocnice. Informovala o tom nemocnice, které sanitka patřila. Zároveň vyjádřila soustrast a uvedla, že pokud pochybil její řidič, je připravena nést veškerou odpovědnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak na Příbramsku smetl sanitkuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Vyjadřujeme soustrast všem pozůstalým. Obětí nehody je pacient, kterého převážela sanitka na vyšetření v našem zařízení. Řidič patří k našim dlouholetým zaměstnancům,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Horáková.

Podle ní nebude nemocnice nyní komentovat příčiny nehody a počká na závěry vyšetřování. „V případě prokázání zavinění na straně našeho zaměstnance jsme připraveni nést plnou odpovědnost,“ konstatovala.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vlak se srazil na přejezdu se sanitkou.

Nemocnice zároveň uvedla, že zraněná spolujezdkyně byla zdravotní sestra, která šoférovi asistovala. Nemocnice jim nabídla odbornou i právní pomoc.

Nehoda se stala ve čtvrtek ráno na přejezdu se světelnou signalizací v obci Čenkov. Hasiči pacienta museli vyprostit a následně ho resuscitovali. I přes jejich pomoc ale zemřel.

Zraněna byla také spolujezdkyně, řidič vyvázl bez poranění. Ve vlaku jelo asi 25 lidí a nikdo z nich včetně strojvedoucího zranění neutrpěl.

Reklama

Výběr článků

Načítám