Hlavní obsah

Bachaře soud zprostil obžaloby ze znásilnění ženy, která se loučila se svobodou

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Krajský soud v Plzni ve čtvrtek zprostil obžaloby vězeňského dozorce Petra Malinčáka (34), který čelil obvinění, že znásilnil o tři roky mladší ženu. Případ se stal předloni v srpnu v kempu na přehradě Hracholusky, kde měla poškozená jako budoucí nevěsta rozlučku se svobodou. Obžalovaný muž tam slavící ženy tehdy obsluhoval jako barman.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rozsudek není pravomocný a lze se proti němu odvolat. „Bylo prokázáno, že mezi obžalovaným a poškozenou došlo k souloži. Nebylo ale spolehlivě prokázáno, že se poškozená nacházela v úplném stavu bezbrannosti, tedy v nějakém hlubokém spánku nebo výrazně ovlivněna alkoholem. Sama při hlavním líčení uvedla, že soulož vnímala. Obžalovaný mohl poškozenou subjektivně vnímat jako osobu, která na jeho sexuální chování reagovala vstřícně,“ uvedl předseda senátu Tomáš Bouček.

Muž podle obžaloby využil toho, že poškozená byla pod vlivem alkoholu. „Nebyla schopna nijak reagovat na jeho chování. Se záměrem se sexuálně uspokojit si k ní lehl do postele, svlékl ji a začal na ní vykonávat soulož do doby, než se do pokoje vrátila její spolubydlící. Poté vyvrcholil a z pokoje utekl,“ uvedl státní zástupce Roman Šustáček.

Pamatuji si, že mě kamarádka odvedla na pokoj a uložila do postele.
poškozená

Malinčák u soudu tvrdil, že šlo o nedorozumění. Podle něho byl sex s poškozenou dobrovolný. „Když jsem k ní přilehl do postele, vzala si mě pod peřinu. Začali jsme se objímat a líbat. Následně jsme se svlékli a došlo k souloži,“ prohlásil Malinčák.

Do pokoje pak přišla svědkyně a z dvojice sundala deku. „Hned se do Moniky pustila, že jako budoucí nevěsta tady spí s cizím mužem. Tak mě poslala pryč. Ještě jsem se jí ptal, jestli je všechno v pohodě, a ona řekla, že ano,“ dodal obžalovaný muž s tím, že později ho zadržela ještě v kempu policie.

Do postele ho nezvala

Poškozená před soudem uvedla, že byla opilá a nevnímala okolí. „Pamatuji si, že mě kamarádka odvedla na pokoj a uložila do postele. Najednou jsem měla pocit, že do mě někdo proniká penisem. Nevěděla jsem, jestli je to sen. Jediné, co mě napadlo, že jsem doma a je to můj přítel. Pak si vybavuji světlo, vstala jsem a šla na záchod. To už jsem procitla a došlo mi, že se mnou někdo skutečně souložil. Tak jsme zavolali policii,“ vypověděla poškozená.

Soud řeší případ dozorce obžalovaného ze znásilněníVideo: Patrik Biskup, Právo

K obžalovanému muži uvedla pouze to, že v průběhu večera se snažil být vtipný. „Žádný sex jsem mu nenavrhla ani ho nezvala do postele,“ doplnila poškozená žena, která je dodnes kvůli psychickým problémům v péči odborníků.

Plánovaná svatba se i přes uvedené události uskutečnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám