Hlavní obsah

Bachaře soudí za znásilnění budoucí nevěsty na rozlučce se svobodou, hrozí mu 10 let

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Až na deset let za mřížemi může skončit vězeňský dozorce Petr Malinčák (34), který v úterý u Krajského soudu v Plzni usedl na lavici obžalovaných. Podle státního zástupce Romana Šustáčka předloni v srpnu znásilnil o tři roky mladší ženu.

Soud řeší případ dozorce obžalovaného ze znásilněníVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Údajně k tomu došlo na pokoji ubytovny v areálu Transkempu na hracholuské přehradě, kde poškozená Monika V.  jako budoucí nevěsta měla rozlučku se svobodou.

Malinčák tehdy slavící ženy obsluhoval jako barman. „Využil toho, že poškozená byla v tu dobu ovlivněna alkoholem a nebyla schopna nijak reagovat na jeho chování. Se záměrem se sexuálně uspokojit si k ní lehl, svlékl ji a začal na ní vykonávat soulož do doby, než se do pokoje vrátila svědkyně. Poté vyvrcholil a z pokoje utekl,“ uvedl Šustáček.

Je to nedorozumění, tvrdí obžalovaný

Malinčák se na úvod své výpovědi omluvil poškozené. „Je mi to ze srdce líto, ale vinu v žádném případě necítím. Bylo to nedorozumění,“ prohlásil bachař.

Podle jeho verze byl sex s poškozenou dobrovolný. „Když jsem k ní přilehl do postele, vzala si mě pod peřinu. Začali jsme se objímat a líbat. Následně jsme se svlékli a došlo k souloži,“ pokračoval Malinčák.

Do pokoje pak přišla spolubydlící a z dvojice sundala deku. „Hned se do Moniky pustila, že jako budoucí nevěsta tady spí s cizím mužem. Tak mě poslala pryč. Ještě jsem se jí ptal, jestli je všechno v pohodě, a ona řekla, že ano,“ dodal obžalovaný muž s tím, že později ho zadržela ještě v kempu policie.

Poškozená před soudem uvedla, že byla opilá a nevnímala okolí. „Pamatuji si, že mě kamarádka odvedla na pokoj a uložila do postele. Najednou jsem v sobě cítila penis. Nevěděla jsem, jestli je to sen. Jediné, co mě napadlo, že je to můj budoucí manžel. Pak si vybavuji světlo, vstala jsem a šla na záchod. Tam jsem procitla a došlo mi, že se mnou někdo skutečně souložil. Holkám jsem řekla, aby zavolaly policii,“ vypověděla Monika V.

K obžalovanému muži uvedla pouze to, že v průběhu večera se snažil být vtipný. „Žádný sex jsem mu nenavrhla ani ho nezvala do postele,“ prohlásila poškozená žena, která je dodnes kvůli psychickým problémům v péči odborníků.

Soud bude pokračovat výslechy dalších svědků.

Reklama

Výběr článků

Načítám