Hlavní obsah

Přívěsný vozík srazil v Českém Těšíně dva chodce najednou

– Český Těšín
Právo, plk

Třiašedesátiletého muže a o sedm let starší ženu zranil v pátek odpoledne v Českém Těšíně přívěsný vozík. Oba zranění skončili v péči lékařů třinecké nemocnice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke kuriózní nehodě došlo ve 13.30 v Tovární ulici. „Jednapadesátiletý muž řídil vozidlo Dacia s přívěsem BOB a z dosud nezjištěných příčin došlo za jízdy k odpojení přívěsu, který vyjel vlevo mimo komunikaci a na chodník,“ popsala nehodu policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Na chodníku vozík, který měl platnou STK jen do letošního ledna, oba chodce srazil. „Pacienti utrpěli poranění dolních končetin, zůstali ale při vědomí,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že posádky zdravotnické záchranné služby poskytly zraněným přednemocniční neodkladnou péči. „A po provedeném ošetření zajistily transport pacientů do nemocnice v Třinci,“ doplnil.

Podle policejní mluvčí Jirouškové provedli policisté u účastníků nehody dechové zkoušky na alkohol s negativním výsledkem. „U řidiče byl proveden také orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl také negativní,“ doplnila. Okolnost a příčiny srážky prověřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám