Hlavní obsah

Taxík vlekl Jihlavou psa na vodítku

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Šílená podívaná se v sobotu večer naskytla lidem v centru Jihlavy. Masarykovým náměstím směrem ke křižovatce v jeho spodní části uháněl vůz taxislužby, za nímž zoufale vlál na vodítku pes malé rasy. Auto se psem ujelo několik set metrů, zvíře vyvázlo s odřeninami.

BEZ KOMENTÁŘE: Taxikář táhl psa JihlavouVideo: MP Jihlava

 
Článek

„Byla to nešťastná náhoda,“ uvedl zástupce ředitele jihlavské městské policie Stanislav Maštera.

Jak popsal, majitelka zvířete při vystupování z vozu ve střední části náměstí přibouchla vodítko do dveří, a než to měla čas napravit, taxík se rozjel.

„Paní se ho snažila doběhnout, ale nebyla dost rychlá. Vůz mezitím zamířil k semaforům. Lidé, kteří to viděli, se ho snažili doběhnout a upozornit taxikáře. Nakonec se jim to povedlo až po projetí vozu křižovatkou, kdy řidič pravděpodobně zaregistroval, že se něco děje, a zastavil,“ shrnul Stanislav Maštera děj pro „silné povahy“.

Chudák pes tak v neřešitelné situaci překonal několik set metrů. Muž za volantem ho po zjištění, že je zvíře živé a relativně v pořádku, lidem předal a odjel. „Nejspíš chvátal, ale třeba si taky myslel, že se něčím provinil. Ale toho psa nemohl vidět,“ poznamenal vedoucí strážníků.

Než majitelka zvířete doběhla na místo, stačili už lidé zavolat i městskou policii, která přivolala veterinárního lékaře z městského útulku. Ten nakonec konstatoval, že pes kromě odřenin a šoku z lapálie vyvázl bez vážnějších následků. Zvíře se tak mohlo vrátit do náruče své paničky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám