Hlavní obsah

Policie nasadila na dálnici D11 speciální Audi A8

– Hradec Králové

Dopravní policie Královéhradeckého kraje ve středu na dálnici D11 nasadila do provozu speciálně vybavené osobní vozidlo Audi A8 v civilním provedení. Auto, jehož výkon je 400 koní a maximální rychlost přes 250 kilometrů v hodině, policii především pomůže odhalovat kradená auta.

Foto: David Taneček, ČTK

Civilní vůz Audi A8 bude sloužit na dálnici D11.

Článek

Hradecký kraj je jedním z tranzitních území pro převoz kradených aut ze západní Evropy do Polska. Informovala o tom mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Devítiletá limuzína, která dříve sloužila na Policejním prezidiu, disponuje zařízením pro automatické čtení registračních značek. Systém tak dá posádce vozu okamžitě na vědomí, že vozidlo je kradené či má například propadlou technickou kontrolu. Základnou auta je dálniční oddělení Pravy (na 76. km D11).

Foto: David Taneček, ČTK

Interiér speciálního vozu audi A8

Auto s osmiválcovým motorem o objemu 4,2 litru má pohon na všechna čtyři kola a automatickou převodovku. Do jeho vybavení patří také zastavovací pásy s hřeby, GPS lokátor, defibrilátor či zdravotnická sada.

Foto: David Taneček, ČTK

Policisté z dálničního oddělení v Pravech na Královéhradecku představili vůz Audi A8

S Audi A8 se vozový park oddělení Pravy na D11 rozrostl na čtyři vozy. Dosud mělo oddělení po jedné Škodě Superb a Škodě Octavia a jeden Volkswagen Transporter. Kromě dálnice bude policie vůz Audi využívat k dohledu nad silničním provozem i v celém Královéhradeckém kraji.

Foto: David Taneček, ČTK

Vůz Audi A8 bude sloužit v Královéhradeckém kraji

Loni policie v kraji zadržela řidiče tří vozů ukradených v Německu nebo v Rakousku. Řidiči se je pokusili přepravit do Polska. Letos na konci února policie na D11 stíhala a zadržela řidiče, který jel ve voze VW Passat s polskou registrační značkou po dálnici rychlostí 200 kilometrů v hodině.

Foto: Policie ČR

Auto s osmiválcovým motorem o objemu 4,2 litru má pohon na všechna čtyři kola a automatickou převodovku.

Loni posílily flotilu dopravní policie dva motocykly BMW 1200. Nyní má policie v Královéhradeckém kraji k dispozici deset strojů BMW a tři hondy. Krajská policie má v současnosti osm osobních aut v civilním provedení určených ke stíhání neukázněných řidičů, kromě audi dva superby a pět octavií.

Reklama

Výběr článků

Načítám