Hlavní obsah

Řepka znovu u soudu: Podle obžaloby dluží dětem miliony na výživném

Praha

Někdejší fotbalový reprezentant Tomáš Řepka (45) stanul v úterý opět před soudem, tentokrát se řešila obžaloba kvůli neplacení výživného na děti z prvního manželství s Renátou Řepkovou. Řepka podle státního zastupitelství dluží synu Tommasovi (18) a dceři Veronice (23) přes dva miliony korun. Jednání bylo nakonec odročeno.

BEZ KOMENTÁŘE: Tomáš Řepka u souduVideo: Novinky

 
Článek

Jednání Obvodního soudu pro Prahu 6 se účastnil Řepka i jeho exmanželka, informoval server Super.cz. Případ se týká soudního rozhodnutí z roku 2011, podle kterého má Řepka dětem platit výživné 25 tisíc korun měsíčně. Podle obžaloby uhradil od května 2015 pouze dílčí částky.

Soudy s Tomášem Řepkou

Řepka před soudem argumentoval, že částka, kterou má hradit, je vypočítaná z jeho příjmů v roce 2010. Nyní je na tom ale prý hůř, a navíc nemá žádný majetek. Podle svých slov nechal manželce chalupu a snaží se vydělávat tréninkem fotbalistů v Hostivaři. Rovněž je na něj uvaleno devět exekucí v řádu milionů korun.

Renáta Řepková vypověděla, že exmanžel údajně nebyl s dětmi sedm let v kontaktu. Žena nyní pracuje jako asistentka a z příjmu 23 tisíc korun měsíčně živí obě děti. Řepka podle ní měl ještě v roce 2014 našetřeny desítky miliónů korun.

Městský soud v Brně se zabýval návrhem na potrestání fotbalisty Tomáše Řepky kvůli zanedbání povinné výživy Video: Novinky

Neplacení alimentů řešil minulý týden i Městský soud v Brně. Tehdy se výživného na syna Markuse domáhala Řepkova druhá exmanželka Vlaďka Erbová (37). Fotbalista i tehdy u soudu uvedl, že je nezaměstnaný a je na syna schopen platit jen dva tisíce korun měsíčně. Jednání u brněnského městského soudu bylo minulý týden odročeno na květen, jednání u Obvodního soudu v Praze bude pokračovat až poté.

Řepka má u soudů více případů: za zpronevěru mu soud dříve uložil nepravomocně 15 měsíců vězení, rovněž mu byl v únoru uložen trest 9 měsíců vězení kvůli porušení podmínky z roku 2015, proti čemuž podal stížnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám