Hlavní obsah

Fotbalista Řepka nemusí do vězení, trest za erotické inzeráty si musí odpracovat

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pobytu za mřížemi taktak unikl bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka, souzený za to, že na erotických internetových portálech zveřejnil inzeráty s kontakty na jeho bývalou partnerku Vlaďku Erbovou. Řepka za to měl jít původně na půl roku do vězení, odvolací Krajský soud v Brně ale ve čtvrtek trest zmírnil na obecně prospěšné práce.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Tomáš Řepka u soudu. Archivní snímek

Článek

Řepku před pobytem ve vězení zachránilo to, že v mezidobí dokončil předchozí trest obecně prospěšných prací, které si vykonal v Hostivaři u místních fotbalistů. Senát v čele se soudkyní Halinou Černou tak mohl změnit původní trest na 300 hodin prací. Změny trestu se dočkala i Řepkova partnerka Kateřina Kristelová, jež mu měla s jedním inzerátem pomáhat. Místo pokuty 50 tisíc korun ji soud potrestal tříměsíční podmínkou s ročním odkladem.

Kauza erotických inzerátů loni hýbala českým bulvárem, pečlivě sledujícím všechny tři do sporu zapojené celebrity. Nakonec ale případ nevyšuměl do ztracena mezi dalšími společenskými skandály, státní zástupce totiž na Řepku a Kristelovou podal obžalobu za poškození cizích práv a pohnal je před soud.

Vina obou byla bez důvodných pochybností prokázána.
soudce

Erbová u prvostupňového jednání popsala, jak ji kauza zasáhla. „Nejdřív jsem nevěděla, jestli to není jen nějaký hloupý fór. Chodily mi esemesky, měla jsem ztracená volání, jednu sprostou fotku našel v mém telefonu i můj syn. Když jsem zjistila, kdo za tím stojí, úplně jsem se zhroutila. Dcera jedničkářka se zhoršila na propadnutí, děti se jí smály, musela jsem to všude vysvětlovat, stejně jako moji rodiče a můj partner,“ slzela u soudu.

Soukromí utrpělo

Přestože advokát Řepky navrhoval odvolacímu soudu, jestli by celé jednání nemohlo být bráno jen jako přestupek, soudci potvrdili, že Řepka i Kristelová spáchali trestný čin.

„Vina obou byla bez důvodných pochybností prokázána. Poškozená byla opakovaně kontaktována cizími muži s nabídkou sexu, jednáním obou obžalovaných byly ohroženy její vztahy a soukromí. Není důvod nevěřit poškozené, jak se jí celé dotklo, terčem posměchu se staly i její děti. Jednání obžalovaných nelze bagatelizovat,“ vysvětlil verdikt soudce Petr Hlavina.

Řepkovi se rozhodl senát dát ještě poslední šanci. „Vykonal předcházející trest obecně prospěšných prací. Rozhodli jsme, že není potřeba jej posílat do vězení, ale že na něj lze ještě působit pomocí alternativního trestu,“ dodali soudci.

Reklama

Výběr článků

Načítám