Hlavní obsah

Polský motorkář na Liberecku ujížděl policii, úprk skončil nehodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehodou a zraněním skončil v noci na neděli pokus polského motorkáře ujet policii v Hrádku nad Nisou. Policisté chtěli osmadvacetiletého muže zastavit a zkontrolovat, neboť motocykl neměl registrační značku. O případu informovala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Naše hlídka, která prováděla běžný dozor v Hrádku nad Nisou, viděla v centru motorkáře bez registrační značky, takže ho chtěla zkontrolovat. Jela za ním se zapnutým majákem a chtěla ho zastavit,” popsala událost policejní mluvčí.

Na železničním přejezdu v Liberecké ulici chtěli policisté motocyklistu předjet, on ale dostal na kolejích smyk a do policejního vozu naboural. „Škoda je ale jen minimální, kolem tisíce korun,” řekla Suchánková.

Jak se ukázalo, mladý motocyklista byl ze sousedního Polska. Motorka neměla žádné registrační značky.

„Jak jsme zjistili, nemá řidičské oprávnění a v Polsku má platný zákaz řízení motorových vozidel,” doplnila policejní mluvčí. Dechová zkouška podle ní odhalila u mladíka jen necelé 0,1 promile alkoholu. Motocykl nebyl kradený, byl skutečně jeho.

„Věc řešíme jako dopravní nehodu,” dodala Suchánková. Muž byl převezen na ošetření do liberecké nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám