Hlavní obsah

Nepoučitelného neřidiče z Hradce se zákazem do roku 2026 chytili opět za volantem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Sedm zákazů řízení na celkem 21 let už dostal 29letý muž z Hradce Králové. První již v 15 letech a nikdy nevlastnil řidičský průkaz. To však zjevně nepovažoval za překážku, aby znovu usedl za volant. Ve středu v Hradci Králové ujížděl před hlídkou strážníků a naboural do auta před sebou. Případ následně řešila státní policie. Nyní muži hrozí až dva roky vězení.

Foto: Policie ČR

Muž chtěl ujet před strážníky, ale naboural.

Článek

„Řidič Hondy Accord jel pěší zónou okolo hlavního vlakového nádraží a před hlídkou městské policie, která ho vyzvala k zastavení, začal ujíždět Puškinovou ulicí ke Koruně,“ oznámila mluvčí policie Iva Kormošová.

U Koruny řidič nemohl pokračovat v jízdě, protože před ním stála auta. Rozhodl se proto volkswagen vytlačit a naboural do něj. Strážníci mu zatarasili cestu a řidič se dal na útěk. Hlídka mu pohrozila střelnou zbraní a muž se nakonec vzdal. Strážníci následně přivolali policisty, kteří začali případ řešit.

Muž měl negativní dechovou zkoušku, ale test na drogy odmítl. „Policisté z evidencí zjistili, že nikdy neměl řidičské oprávnění, má již sedm zákazů řízení všech motorových vozidel a řízení má soustavně zakázáno od roku 2005 do října 2026,“ uvedla Kormošová.

Byl ve vězení

I v únoru byl navíc přistižen při řízení, následně mu bylo sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Tento případ už má stole žalobce, další obvinění bude následovat. Hrozí mu až dva roky vězení.

Soudy už ho potrestaly v mnoha případech, a to jak podmíněnými, tak i nepodmíněnými tresty. Podle mluvčí Kormošové dostal muž první zákaz řízení s největší pravděpodobností také kvůli řízení auta.

„Aby nemohl pokračovat v trestné činnosti, policisté mu vozidlo zajistili a odtáhli na služební parkoviště. Jelikož není jeho, vrátíme auto majiteli, od kterého je měl půjčené,“ uzavřela mluvčí policistů s tím, že škoda byla celkem vyčíslena na 30 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám