Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič ujížděl v kradeném autě. Zastavila ho až střelba a zátarasy

Aktualizováno

Při noční honičce policisté pronásledovali muže v kradeném voze přes půl Prahy. K zastavení agresivního muže použili jak výstřely, tak i zastavovací pás.

Foto: Jiří Forman, AKTU.cz

Muž do zátarasu narazil

Článek

Okolo půl jedenácté si policisté z cizinecké policie všimli v Táborské ulici v Praze 4 vozidla Ford Mondeo, které bylo odcizené 7. prosince v Pelhřimově.

„Policisté chtěli vozidlo zastavit, ale řidič na výzvu nereagoval a začal ujíždět po Nuselské ulici, Michelské, U krčského nádraží, Sulickou, Na strži a 5. května ven z centra. Tam sjel na Opatov a pokračoval do Petrovic přes Hornoměcholupskou až ke křižovatce Pražská x Švehlova, kde byl díky zátarasu zastaven,” uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Foto: Jiří Forman, AKTU.cz

Zadržený řidič

„Během pronásledování řidič projel několik křižovatek na červený světelný signál v rychlosti přesahující 100 km/h, jezdil v protisměru, najel na policistu, který musel uskočit, vytlačoval ze silnice další řidiče a byl pro všechny nebezpečný. Policisté k jeho zastavení použili jak výstřely, tak i zastavovací pás. Ten mu poškodil přední pneumatiku a přispěl tak k jeho zastavení,” dodal mluvčí.

Policisté muže v havarovaném vozidle museli zadržet za použití donucovacích prostředků, protože se bránil a byl agresivní. Následný test prokázal, že řidič řídil pod vlivem pervitinu a k jehož užití se i přiznal. Zadržený má také platný zákaz řízení motorových vozidel až do poloviny roku 2020.

Jednačtyřicetiletý muž byl zadržen pro podezření z trestných činů obecné ohrožení, ohrožení pod vlivem návykové látky, násilí proti úřední osobě, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až šestiletý trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám