Hlavní obsah

Soud vzal do vazby cizince, po kterém policie střílela na Letné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie obvinila ze tří trestných činů cizince, kterého v pondělí pronásledovala ulicemi Prahy a musela kvůli němu střílet. Muž byl vzat ve čtvrtek do vazby. Policisté ho pronásledovali, protože ho podezírali z nebezpečného pronásledování.

Střelba na Letné Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„V prvním případě byl muž obviněn kvůli nebezpečnému vyhrožování a vydírání, kterého se měl dopustit před 14 dny. Kvůli těmto trestným činům chtěli policisté muže zastavit. A co se týče najetí na chodník a sražení chodce, tak je muž obviněn z pokusu o těžké ublížení na zdraví,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Protože se měl ublížení na zdraví dopustit na dvou lidech, hrozí muži až 12 let vězení. Cizinec byl ve čtvrtek vzat do vazby. Podle Daňka policie dosud nemá potvrzenou totožnost obviněného, spekulovalo se, že jde o Ukrajince. Muž měl zřejmě falešné doklady. Případ dále vyšetřuje první oddělení, tzv. mordparta. Žena, která v autě jela s ním, byla propuštěna na svobodu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Detail prostřeleného okna.

Policisté stíhali řidiče v range roveru v pondělí na Letné, protože nechtěl zastavit. Auto si při ujíždění prorazilo pneumatiky. Policisté během pronásledování museli střílet, mimo jiné prostřelili boční okno. Po zastavení auta se dal cizinec sice na útěk, ale zanedlouho byl zadržen. Záchranáři ošetřili zraněného chodce, který podle nich utrpěl lehké zranění. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám