Hlavní obsah

Policie zadržela v Praze muže hledaného ve třech státech pro několik vražd

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie zadržela v pátek večer na pražském Žižkově mezinárodně hledaného muže. Osmatřicetiletý cizinec je hledaný v Maďarsku, Nizozemsku a Srbsku pro několik vražd. Muž byl při zadržení ozbrojen. V sobotu o tom informovala policejní mluvčí Lenka Sikorová.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela muže hledaného ve třech státech Evropy

Článek

„Policistům se podařilo muže překvapit a zákrok byl proveden rychle a razantně. Následně bylo zjištěno, že zadržený disponoval padělanými doklady na jinou identitu a dvěma střelnými zbraněmi, municí a tlumičem,“ uvedla Sikorová s tím, že se muž maskoval parukou a brýlemi.

„Zadržený muž byl dodán do policejní cely a ze strany justičních orgánů bude probíhat řízení o jeho předání do vyžadujících států,“ konstatovala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Brýle a paruka, které muž používal k maskování.

Dále uvedla, že všechny vraždy, ze kterých se bude muž muset zpovídat, byly spáchané střelnou zbraní.

Muže zadrželi policisté Národní jednotky cíleného pátrání Policie České republiky ve spolupráci se zásahovou jednotkou Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

Foto: Policie ČR

Zadržený muž, který je podezřelý z několika vražd.

Podle zahraničních webů by se mělo jednat o nájemného vraha se srbským a maďarským občanstvím, který měl vraždit loni v červenci v Amsterdamu, v září v Budapešti a letos v lednu v Bělehradě.

Podle britského Daily Mailu si měl v Praze zadržený muž v Bělehradě splést určenou oběť – údajně člena mezinárodního gangu Růžoví panteři – s jeho sousedem.

V Amsterdamu se zadržený zase podle nizozemského webu nltimes.nl převlékl za „ztraceného turistu“ a zastřelit dvaašedesátiletého Chorvata s kriminální minulostí ranou do hlavy v tamní italské restauraci.

Reklama

Výběr článků

Načítám