Hlavní obsah

Při požáru ve Strakonicích se vážně zranila žena, osmdesát lidí evakuovali

Právo, kal
Strakonice

Při nočním požáru sedmipatrové ubytovny ve Strakonicích se vážně zranila jedna žena, dalších osmdesát lidí museli hasiči evakuovat. S plameny bojovalo několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Škoda je předběžně vyčíslená na 500 tisíc korun.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Požár ubytovny ve Strakonicích

Článek

Plameny zasáhly ubytovnu v Povážské ulici. „Krátce po středeční 22. hodině byl ohlášen na tísňovou linku 112 výbuch s následným požárem. Na místo okamžitě vyjelo několik hasičských jednotek. Po příjezdu na místo byl dům silně zakouřen. Hasiči museli použít kompletní dýchací techniku,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Požár ubytovny ve Strakonicích

Ohnisko požáru našli hasiči v bytě ve čtvrtém patře. Jednalo se o garsonku, která kompletně shořela. „Na místě se našla jedna osoba, u které zdravotníci ihned zahájili resuscitaci a převezli do nemocnice,“ dodala Matějů. Podle informací Práva šlo o padesátiletou obyvatelku a její stav je velmi vážný.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Požár ubytovny ve Strakonicích

Pro sedm obyvatel domu zajistil starosta Strakonic náhradní ubytování v kulturním domě, ostatní lidé se do svých bytů po odvětrání mohli vrátit. Nabídku ubytování nakonec využil jen tři lidé, ostatní šli k příbuzným. Co bylo příčinou požáru, hasiči vyšetřují, škodu odhadli na půl milionu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám