Hlavní obsah

Panelákový byt v České Lípě chytil nejspíš od svíčky, čtyři lidé skončili v nemocnici

Pravděpodobně od zapálené svíčky chytil v sobotu nad ránem byt v panelovém domě v České Lípě. Čtyři obyvatele domu, kteří se nadýchali zplodin, převezli zdravotníci do nemocnice. Informovali o tom liberečtí krajští policisté a hasiči.

Foto: HZS LK stanice Česká Lípa

Při požáru v České Lípě se nadýchalo zplodin šest osob.

Článek

Hlášení o požáru v ulici Antonína Sovy dostali hasiči před půl sedmou ráno.

„Oheň zasáhl velkou část bytu a zcela zničil vybavení ložnice a chodby. Hasiči v silně zakouřeném prostoru zasahovali v dýchací technice a uvnitř bytu nalezli jednu osobu, kterou neprodleně vyvedli z domu a předali do péče zdravotníků,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Celkem bylo z domu evakuováno osm lidí. Šest lidí se nadýchalo zplodin, čtyři včetně obyvatelky bytu převezli záchranáři na ošetření do českolipské nemocnice.

Foto: HZS LK stanice Česká Lípa

Při požáru v České Lípě se nadýchalo zplodin 6 lidí.

Šíření ohně hasiči zabránili zhruba po hodině. Příčinou požáru bylo podle nich neopatrné zacházení s otevřeným ohněm, což konstatovala i policie.

„Na základě dosud provedeného šetření vznikl požár pravděpodobně od zapálené svíčky v jednom z pokojů v bytě. Výše způsobené škody je v současné době předmětem probíhajícího šetření,“ podotkla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Kriminalisté podle ní už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám