Hlavní obsah

Mladík na Zlínsku se snažil vytlačit policejní auto ze silnice, zastavila ho pistole

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Teprve namířená zbraň zastavila zdrogovaného řidiče, který devadesátikilometrovou rychlostí ujížděl policejním hlídkám ze Zlína přes několik obcí k Holešovu na Kroměřížsku. Počínal si při tom velmi nevybíravě, policejní auto s pronásledovateli se pokoušel vytlačit ze silnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič se snažil vytlačit policejní autoVideo: Policie ČR

 
Článek

„Třiadvacetiletý mladík usedl v pondělí 14. ledna za volant i přes to, že má soudní zákaz řízení motorových vozidel. Policisté ho chtěli zkontrolovat v Okružní ulici ve Zlíně. Řidič ale začal vysokou rychlostí ujíždět, nedbal na výstražná světelná a zvuková znamení k zastavení,“ uvedla mluvčí policie Simona Kyšnerová.

Prchající řidič se řítil devadesátkou ulicemi Zlína a pak přes obce Mladcová, Racková a Žeranovice. Předjel i jedno z vozidel stojících na křižovatce v Zahnašovicích, kde nerespektoval stopku.

Foto: Policie ČR

Mladík ujížděl policii na Zlínsku

„Do pronásledování se zapojila i policejní hlídka s vozidlem z Holešova, která se ho snažila předjet. Muž za volantem seatu se pokusil služební auto policie vytlačit ze silnice. Několikrát prudce strhl řízení vlevo a lehce při tom do vozidla policistů narazil. Hlídka se i přesto dostala před něj. Poté se mladík pokoušel z obou stran služební vozidlo předjet. Když se mu to nepodařilo, odbočil vpravo do pole, kde ho policisté pohotovostního a eskortního oddělení pod hrozbou namířenou střelnou zbraní přinutili zastavit,“ popsala Kyšnerová.

Foto: Policie ČR

Mladík ujížděl policii na Zlínsku

Dechová zkouška řidiče byla negativní, test ale prokázal užití amfetaminu.

„Při prohlídce vozidla policisté nalezli plynovou pistoli, několik injekčních stříkaček a bílou krystalickou látku, která bude podrobena expertíze. Mladík čelí obvinění z trestných činů násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám