Hlavní obsah

Senior na Vyškovsku naložil dítě do auta a zkolaboval. Z hořícího vozu je zachránil soused

– Vyškov

Pohotová reakce souseda zabránila neštěstí v pondělí ráno na Vyškovsku. Senior naložil do auta zhruba dvouletou dívku a zkolaboval. Noha na plynu vytúrovala motor natolik, že auto začalo hořet.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Soused zachránil seniora a dítě z hořícího auta.

Článek

Případ se odehrál v blíže nespecifikované obci na Vyškovsku. „Soused si všiml podezřelého vytáčení motoru a rozhodl se zjistit, co se nedaleko děje. Svým včasným zásahem zachránil z vozu jak děvčátko, tak také seniora,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Soused zachránil seniora a dítě z hořícího auta.

Následně přivolal hasiče a záchranáře, kteří seniora museli resuscitovat. Záchranáři k případu poslali několik posádek a vrtulník. „Dítě bylo v pořádku. Muž byl v bezvědomí a záchranáři ho museli připojit na řízenou plicní ventilaci. Následně byl po ošetření převezen do fakultní nemocnice v Brně,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Shořelé auto

Požár uhasili hasiči během několika minut. Během vyšetřování hasiči zjistili, co se zřejmě stalo. „Senior naložil asi dvouletou holčičku do vozu. Nastartoval a zkolaboval. Noha na plynu túrovala motor, dokud nedošlo k požáru,“ konstatoval Mikoška.

Škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám