Hlavní obsah

Takhle dobloudil etiopský migrant až do Česka. Spletl ho nápis na kamionu

Novinky, jap

Cizinec, kterého ve středu ráno našli středočeští celníci, jak jde pěšky po dálnici D1 u Divišova na Benešovsku, skončil v záchytném zařízení pro cizince. Jak se následně podařilo zjistit, do ČR dorazil v nákladovém prostoru kamionu. Protože na něm byl nápis „England”, cizinec se domníval, že ho doveze až do Anglie. Kamion měl ale namířeno do Srbska.

Foto: Celní správa ČR

Celníci zadrželi nelegálního migranta na D1

Článek

Migrant, který celníkům a policistům tvrdil, že je z Etiopie, byl nejprve vyhoštěn z Německa. Přesunul se proto do Belgie, odkud chtěl společně s několika dalšími cizinci odcestovat do Anglie.

Společně s dalšími migranty se dostali do nákladového prostoru kamionu, kterým se dostali do Lucemburska. Tam většina z nich vystoupila. Etiopan si ale na kamionu povšiml nápisu „England”, a tak se domníval, že se kamionem dostane až do Anglie.

Foto: Mapy.cz

Putování etiopského migranta

Po celou dobu o něm řidič srbského kamionu neměl ani tušení. Migrant prý znejistěl až ve chvíli, kdy mu na mobil přišlo upozornění od mobilního operátora, že jej vítá v České republice.

Foto: Celní správa ČR

Celníci zadrželi nelegálního migranta na D1

Když pak kamion najel na dálnici D1, začal se cizinec dobývat na řidiče. Ten proto zastavil, aby se podíval, co se vzadu děje. V tu chvíli se z nákladového prostoru dostal Etiopan, který když se dozvěděl, že je v České republice, okamžitě vyrazil pěšky zpátky do Německa.

Foto: Celní správa ČR

Celníci zadrželi nelegálního migranta na D1

O chvíli později pak muže zajistili středočeští celníci, podle kterých se na dálnici nebezpečně pohyboval mezi projíždějícími vozy. Zajištěného cizince předali celníci dálničním policistům, kteří přivolali cizineckou policii. Právě cizinečtí policisté pak muže vyslechli a umístili ho do záchytného zařízení pro cizince, odkud má být vydán zpátky do Německa.

Reklama

Související témata:

Související články

Celníci zadrželi na D1 zmateného migranta

Na dálnici jsem se dostal vlakem a cestuji z Belgie do Anglie. S tímto vysvětlením vyrukoval na středočeské celníky ve středu cizinec, kterého objevili na D1...

Výběr článků

Načítám