Hlavní obsah

Celníci zadrželi na D1 zmateného migranta

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divišov

Na dálnici jsem se dostal vlakem a cestuji z Belgie do Anglie. S tímto vysvětlením vyrukoval na středočeské celníky ve středu cizinec, kterého objevili na D1 na Benešovsku, když se nebezpečně pohyboval mezi jedoucími auty. Podle policie byl nelegální migrant bez dokladů prokazujících jeho totožnost a tvrdil, že je původem z Etiopie.

Foto: Celní správa ČR

Celníci zadrželi nelegálního migranta na D1

Článek

Hlídka celníků narazila na muže v půl deváté ráno na 41. kilometru D1 ve směru na Prahu u obce Divišov na Benešovsku.

„Muž cizí státní příslušnosti se nebezpečně pohyboval mezi projíždějícími vozidly ve směru na Prahu,“ sdělila mluvčí středočeských celníků Yvona Matějková.

Foto: Celní správa ČR

Celníci zadrželi nelegálního migranta na D1

Celníci muže předali státní policii, která rovněž dorazila na místo. „Muž šel po dálnici bez dokladů, které by prokázaly jeho totožnost, celníkům tvrdil, že je etiopské národnosti a nyní jde z Belgie do Anglie,“ dodala Matějková. Cizinec podle ní rovněž tvrdil, že na dálnici dorazil vlakem.

Foto: Celní správa ČR

Celníci zadrželi nelegálního migranta na D1

Cizinecká policie loni v Česku odhalila nelegální pobyt 4992 lidí, což bylo o 254 více než v roce 2017, připomněla ČTK. Nejčastěji to byli Ukrajinci, Moldavané a Vietnamci, kteří překročili povolenou dobu pobytu.

Běženců, kteří využili Českou republiku jako tranzitní zemi, přibylo loni meziročně o 19 na 191. Mířili převážně ze Slovenska většinou do Německa.

Reklama

Výběr článků

Načítám