Hlavní obsah

Jeden migrant za druhým vyskákali za jízdy z kamionu na Pražském okruhu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie zadržela v pátek ráno tři cizince na Pražském okruhu ve směru na D8, kde vyskákali z jedoucího kamionu. Policii na ně upozornili řidiči ostatních aut. Není zřejmé, kolik celkem z kamionu vyběhlo lidí. Zadržení tvrdili, že jsou z Afghánistánu, policie nyní prověřuje okolnosti jejich cesty.

BEZ KOMENTÁŘE: V kamionu na Pražském okruhu se ukrývali běženciVideo: Aktu.cz

 
Článek

Policii se ozvalo kolem šesté hodiny ráno několik řidičů z Pražského okruhu, kteří zahlédli, jak z jedoucího kamionu postupně vyskakují lidé.

„Na základě podezření, že by se mohlo jednat o převoz běženců, přistoupili policisté k zastavení kamionu a následné kontrole,“ sdělila mluvčí policie Andrea Zoulová.

Policejní hlídky zadržely celkem tři cizince a převezli je na služebnu. „Cizinecká policie zahájila ve věci úkony trestního řízení a bude zjišťovat okolnosti celé události, případnou roli řidiče kamionu i trasu a harmonogram jeho cesty. Předmětem dalšího šetření bude i ověření totožnosti zajištěných cizinců,“ dodala Zoulová.

Počet migrantů se podle Němců zvyšuje

Cizinci podle ní o sobě tvrdili, že jsou z Afghánistánu. Řidič kamionu o nich zřejmě nevěděl.

Případ migranta na silnici řešili rovněž ve středu středočeští celníci na Benešovsku. Muž kličkoval na dálnici mezi auty a tvrdil, že si myslel, že je na cestě z Belgie do Anglie. [celá zpráva]

Co se týče migrace, německé ministerstvo vnitra vydalo v pátek statistiku, podle které se zvyšuje počet běženců nelegálně překračujících hranice z Česka do Německa. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám