Hlavní obsah

Vlak v Radotíně zabil člověka, nehoda zastavila i mezinárodní spoje

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

U železničního přejezdu v pražském Radotíně zemřel v sobotu večer chodec, kterého srazil projíždějící rychlík. Podle svědků přecházelo přes železniční trať v danou chvíli asi pět lidí. Provoz na trati mezi Prahou-Smíchovem a Berounem byl zastaven, omezení se dotklo i mezinárodních spojů.

BEZ KOMENTÁŘE: Chodec v pražském Radotíně nepřežil střet s vlakemVideo: Novinky

 
Článek

K neštěstí došlo kolem půl sedmé večer. Skupinka pěti lidí přecházela přes železniční trať poblíž přejezdu v ulici Na Betonce. Podle svědků tou dobou blikala na přilehlém přejezdu červená výstražná světla a byly spuštěny závory.

Jednoho z chodců srazil rychlík mířící z Plzně do Prahy.

„Na místo vyjížděly posádky záchranné služby z Prahy i ze středočeského stanoviště na Zbraslavi. Sraženému muži už ale bohužel nebylo možné pomoci. Na místo byl proto vyslán koroner,” řekla Novinkám mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Železniční neštěstí v Radotíně, kde vlak srazil člověka

Provoz na trati mezi Prahou - Smíchovem a Berounem byl po nehodě zastaven. Omezení se dotklo téměř dvou desítek spojů, včetně několika rychlíků i mezinárodních vlaků. Provoz na trati Praha - Beroun může být omezen podle webu Českých drah až do 20:30.

Ostatní chodci byli po nehodě v šoku. Celou události se již zabývají kriminalisté a také vyšetřovatelé Drážní inspekce.

Reklama

Výběr článků

Načítám